Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Σύντομα η λύση για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας - Αναδημοσίευση απο το ΒΗΜΑ



21/10/2009


Επίσκεψη σε γυμνάσιο της Ν.Ιωνίας

Σύντομα η λύση για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, κυρία Αννα Διαμαντοπούλου που επισκέφθηκε γυμνάσιο της Ν.Ιωνίας. Δεσμεύτηκε ότι σύντομα τα σχολεία θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Η κυρία Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε το 7ο γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, ενώ η υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου επισκέφθηκε το γυμνάσιο Μαραθώνα και ο υφυπουργός, κ. Γιάννης Πανάρετος σχολεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά με μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς τα προβλήματα των σχολείων.

Η υπουργός μετά το τέλος της επίσκεψής της στη Νέα Ιωνία δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει πολύ γρήγορα την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και αναφερόμενη στο θέμα των καταλήψεων σε πολλά σχολεία, η κ. Διαμαντοπούλου τόνσε ότι το ζήτημα της έλλειψης καθηγητών θα λυθεί πολύ γρήγορα.

«Είμαστε στην τελική φάση αντιμετώπισής του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός, κ..Πανάρετος επισκεπτόμενος τα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία 7ο και 9ο της Νεάπολης και στη συνέχεια το 2ο γενικό λύκειο Νεάπολης Θεσσαλονίκης, το οποιο τελεί υπό κατάληψη.

Ο κ.Πανάρετος ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα σχολεία και τα πανεπιστήμια και όχι η αλλαγή του συστήματος εξετάσεων, ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο Εθνικός Διάλογος για την παιδεία θα συνεχιστεί, με προτεραιότητα την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας.

«Διαφωνώ να αποτελεί πρώτο θέμα της κάθε κυβέρνησης το εξεταστικό σύστημα. Αλλο είναι η επιθυμία και άλλο η πραγματικότητα. Το σχολείο πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο να μην αποτελεί δηλαδή υποχρέωση μετά το φροντιστήριο», είπε.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι υπάρχει στο κυβερνητικό πρόγραμμα η αναφορά για το εθνικό απολυτήριο, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση προβληματισμού για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τα κενά σε βιβλία υποστήριξε ότι μπορεί εν μέρει να υπάρξει κάλυψη από το ηλεκτρονικό βιβλίο, ενώ για τα κενά σε διδακτικό προσωπικό αναφέρθηκε στο πρόβλημα του μεγάλου αριθμού αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε γραφεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου