Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Θέσεις υποψηφίων ΠΑΣΚ



ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ




Αγαπητέ συνάδελφε ,αγαπητή συναδέλφισσα ,
Η παιδεία γενικά και η εκπαίδευση ειδικότερα, είναι ταυτόχρονα προϋπόθεση και αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Γι' αυτό και το εκπαιδευτικό σύστημα μιας χώρας και οι δομές λειτουργίας του βρίσκονται πάντα στο κέντρο των επιταγών του επιλεγμένου μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτής της λειτουργίας η εκπαίδευση στη χώρα μας προγραμματίστηκε και λειτούργησε μέχρι σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τη μεταβίβαση της ιδεολογίας της άρχουσας τάξης, την αναπαραγωγή των διακρίσεων και των κανόνων συμπεριφοράς του συστήματος, τη δημιουργία επιστημόνων και τεχνικών για την αποδοτικότερη στελέχωση των μηχανισμών κέρδους και εκμετάλλευσης, τον έλεγχο της επιστημονικής και τεχνολογικής εξέλιξης και τη διάπλαση ατόμων χωρίς πολιτική σκέψη, πρωτοβουλία και κριτικές ικανότητες. Για αυτό το λόγο ως κοινωνία και ως χώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά κρίση ,η οποία βάζει σε σκληρή δοκιμασία αρχές και αξίες, θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και τη λειτουργία της παιδείας και του δημοκρατικού συστήματός μας.
  
Στη σημερινή πολιτική συγκυρία, το Συνδικαλιστικό Κίνημα των καθηγητών, χωρίς κηδεμονίες και δεσμεύσεις, οφείλει να επαναπροσδιορίσει τη φυσιογνωμία του, να συγχρονίσει τη στρατηγική του και να ανανεώσει ποιοτικά τους στόχους του, την τακτική του και τις μορφές πάλης του, προβάλλοντας συνολικά την πολιτική και κοινωνική του δυναμική στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση των εργαζομένων και ειδικά των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.
 Πιστεύω προσωπικά στις αστείρευτες δυνατότητες και δυνάμεις του κλάδου μας και ειδικά στη δύναμη όλων των συναδέλφων του Νομού μας. Με εμπιστοσύνη στις αξίες και στις αρχές μας, με πίστη  στη διαφορετικότητα του κλάδου μας  αξιοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις και τα πλεονεκτήματά μας, μπορούμε να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους συναδέλφους.

Μπροστά σ’ αυτή την πρόκληση οι εκλογές της 26ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ, αποτελούν μια κορυφαία διαδικασία ,από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία προς το μέλλον του συνδικαλιστικού μας κινήματος και της ανανέωσης που χρειάζεται ο χώρο μας.
Στην ελπιδοφόρα και ευοίωνη αυτή προοπτική είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε η στράτευση όλων μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την καλύτερη αποτελεσματική πολιτική για τον κλάδο μας.   
Εμπιστεύομαι απόλυτα την αξιολογική σας κρίση για ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικές μπροστά στην κάλπη των εκλογών της 26
ης Νοεμβρίου. Ελπίζω να έχω τη δική σας υποστήριξη για να αγωνιστώ:
1. Για μια εκπαίδευση που θα στηρίζεται στην πίστη στις ανθρώπινες αξίες, στο σεβασμό και την αξιοποίηση των παραδόσεων, του λαού μας και θα συνδέεται με την παραγωγική και κοινωνική διαδικασία, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην πνευματική, πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
2. Για την κατάργηση των φραγμών που υπάρχουν στη μόρφωση.
3. Για την εξασφάλιση συνθηκών ισότητας στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες, με την εξάλειψη της παραπαιδείας, την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των προνομιακών σχολείων, την εξάλειψη της διαφοράς μόρφωσης στα δύο φύλα και τη θέσπιση ειδικών μέτρων για τους εργαζόμενους μαθητές και τα ελληνόπουλα του εξωτερικού.
4. Για τη δημιουργία ίδιας και υψηλής ποιότητας παιδείας, με σωστή υλικοτεχνική υποδομή σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, μέσα από μια συνεχόμενη αύξηση συμμετοχής της παιδείας στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν και τον κρατικό προϋπολογισμό.
5. Για τη θεσμοθέτηση της συμμετοχής του οργανωμένου κλάδου στη λήψη των αποφάσεων σε θέματα που τον αφορούν.
6. Για ένα αποκεντρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, με έντονη τη λαϊκή παρέμβαση και τον κοινωνικό έλεγχο σε όλα τα επίπεδα, δεμένο με την κοινωνία και τη ζωή και απαλλαγμένο από ξένα πρότυπα.
7. Για να αναχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την ουσιαστική μάθηση, την πολιτιστική αυτενέργεια και τον αθλητισμό, σε διαδικασία κοινωνικοποίησης, εκπολιτισμού και επαγγελματικής κατάρτισης.
8. Για την εξύψωση του ρόλου του εκπαιδευτικού λειτουργού και την ενίσχυσή του (σύγχρονη πανεπιστημιακή μόρφωση, συνεχή επιμόρφωση, κατάλληλες συνθήκες εργασίας, δίκαιες αμοιβές) ώστε να επιδοτηθεί απερίσπαστος στο λειτούργημά του.
9. Για τον άμεσο διορισμό των αναπληρωτών και ωρομίσθιων σε λειτουργικά κενά από τους πίνακες.

10.Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.
Ξεκινώντας αυτό το ρομαντικό μα συνάμα άκρως προκλητικό και δύσκολο ταξίδι, θέτοντας υποψηφιότητα για πρώτη φορά, και θέλοντας να αγωνιστώ για τα δίκαια του κλάδου μας σας καλώ όλους να κτίσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για τους Εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ. ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της  Ε.Λ.Μ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕ 03
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Π.Α.Σ.Κ. ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου